Ботев Пловдив победи Берое с 1:0 в мач от 21-ия кръг

...
Ботев Пловдив победи Берое с 1:0 в мач от 21-ия кръг
Коментари Харесай

Ботев Пловдив се върна на победния път с минимален успех срещу Берое

Ботев Пловдив победи Берое с  1:0 в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Па Конате даде преднина на " канарчетата " в 30-ата минута. Това бе и единственото попадение в дуела.

" Канарчетата " не завоюваха последните си три срещи, а в този момент поставят завършек на тази отрицателна серия. С трите точки пловдивчани най-малко краткотрайно остават над групата на изпадащите като заемат 10-то място. Берое е 11-и в класирането

На Gong.bg също ще проследим най-интересните моменти от срещата.

Само 30 секунди бяха нужни на Ботев да огледа към вратата на заралии. Антоан Бароан опита изстрел, само че бе блокиран. В 4-ата минута Сана Гомес на два пъти получи опция да извършва тъч и при двата опита хвърли топката в наказателното поле на " канарчетата ". При втория случай той откри съотборник на далечната греда. Калоян Кръстев даже съумя да играе с глава, само че не и да заплаши Ханкич.

Четири минути след това Точукву Нади прати извеждащ пас към Уме Емануел, който се опита непосредствено да трансферира стража на Берое. Докосването му обаче не бе положително и топката мина настрана от вратата. В 12-ата минута Антоан Бароан овладя пред наказателното поле на гостите. Той съумя да се обърне и да се измъкне от един бранител в зелено. След това нападателят стреля, само че топката прелетя до десния непряк дирек. 

Бароан имаше друга отлична опция да изведе " канарчетата " напред в резултата. В 14-ата минута той бе изведен в пеналтерията на заралии. Бароан съумя да стреля, само че Иван Караджов се намеси и отби топката. Тя обаче още веднъж стигна до нападателя, който и при втория си опит не съумя да я прати в мрежата. 

В 26-ата минута Симеон Мечев извърши хитро директен свободен удар и потърси с пас по земята Густаво Каскардо. Той съумя да стигне до топката и да шутира, само че бе спрян от футболист на домакините. Мигове по-късно Вини Трибуле бе потърсен с дълго подаване, само че при офанзивата на заралии бе отсъдена засада.

Три минути по-късно пристигна първият корнер в дуела, който се трансформира в страхотна опция за Берое. Вини Трибуле стреля, само че в средата на вратата, където Хидайет Ханкич съумя да се намеси. Стигна се и до добавка, която още веднъж се озова в ръцете на стража.

Секунди по-късно обаче Дилан Мертенс изведе Па Конате навътре в наказателното поле. Той съумя да си октрие кулоар за изстрел, откакто се оправи с двама бранителя на заралии. Шутът му бе неспасяем - 1:0.

В 42-ата минута Антоан Бароан се възползва от груба неточност на Педро Енрике. Нападателят се откъсна от бранителя и навлезе в наказателното поле на заралии. Последва и удар, който обаче мина настрана от задачата. Гостите дадоха отговор с добра офанзива и късмет пред Калоян Кръстев, който обаче не съумя да порази вратата на " канарчетата ".

Второто полувреме стартира добре за Берое. Гостите на няколко пъти нападнаха рисково. В 49-ата минута добра композиция на заралии приключи с блокиран опит за центриране на Сана Гомес. Две минути по-късно обаче гостите извършиха корнер, при който Макс Челич съумя да се извиси над всички и да стреля, само че над вратата. Три минути по-късно Ханкич парира шут на Серкан Юсеин.

В 69-ата минута Ботев още веднъж погледна към вратата на Берое. Минков бе изведен отдясно и проби добре по фланга. След това той прати пас към Тодор Неделев, който се включи на скорост в наказателното поле. Халфът обаче не съумя да нанесе изстрел. 

Две минути по-късно Емануел Уме стигна до второ попадение за " канарчетата ". Той бе изведен и задържа добре топката в пеналтерията. След това нанесе шут, който порази задачата и влезе в мрежата. Веднага се чу съдийски сигнал обаче за засада. Попадението бе анулирано. 

В 83-ата минута Мартин Секулич стигна до чисто голово състояние, малко, откакто се появи в игра. Той съумя да открадне топката от неуверения Педро Енрике. След това хърватинът проби в наказателното поле и стреля, само че Иван Караджов избави с крайник. Две минути по-късно и Тодор Неделев си опита шанса с изстрел от сложен ъгъл. Топката мина над напречната греда.

Сериозно безредие в пеналтерията на " канарчетата " докара до удар на Спас Георгиев, на който обаче липсваше мощ и акуратност. Хидайет Ханкич се оправи. 

FT / БОТЕВ ПЛОВДИВ - БЕРОЕ 1:0

1:0 Па Конате 30'

Съставите на двата тима:

Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич – 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мартенс, 8. Тодор Неделев (К), 11. Антоан Бароан, 17. Николай Минков, 21. Точукву Нади, 24. Джаспър Хертъм, 31. Уме Емануел, 44. Роберто Пунчец

Резерви:  1. Георги Аргилашки, 2. Роеи Херман, 5. Красиан Колев, 9. Мартин Секулич, 16. Самюел Акере, 18. Самюел Супрайен, 19. Абдулайе Траоре, 20. Антонио Перейра, 27. Атанас Чернев

Старши треньор: Бруно Балтазар

Берое: 73. Иван Караджов – 2. Густаво Каскардо, 3. Сана Гомес O , 6. Макс Челич, 7. Йоан Бауренски, 9. Калоян Кръстев, 14. Педро Енрике, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев, 21. Вини Трибуле, 98. Тонислав Йорданов

Резерви:  23. Иван Гошев, 8 Серкан Юсеин, 11. Денислав Станчев, 17. Спас Георгиев, 18. Дамян Йорданов, 19. Васил Василев, 44. Атанас Йорданов, 77. Божидар Пенчев

Старши треньор: Николай Киров

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР